Речен камък

Речен камък

Същност и характеристики

 

Речният камък е вечен материал, който създава непрекъснато усещане за близост до природата, до река или поточе. Старателно пресъздаден, той има важната функция да улови същността на речната скала. Дарява всеки обект с нейните характерни и естествено заоблени форми.

 

Естествените камъни са предпочитани в собствени и частни сгради, при проектирането на интериора и екстериора. За нашите ширини, облицовката от камък или подова настилка от речен камък не е нещо модерно, а по-скоро естествено. Тя е част от нашата архитектура и бит. Приложението на какъвто и да е камък или естествено дърво ще бъде част от архитектурните проекти и след много години.

 

От гледна точка на характеристиките, речният камък притежава свойства, каквито и останалите естествени камъни - варовик, гнайс, травертин, глиц, мрамор, гранит и други:

 

сила и издръжливост на всякакви външни влияния;

красива визия;

разнообразие по отношение на размери и цвят;

устойчивост на влага, вода и силно нагряване;

лесна поддръжка;

огнеустойчивост;

екологичност.

Видове и приложение на речния камък

Видове речен камък

 

Зад общото наименование “речен камък” всъщност стои доста голяма разновидност на материала, от гледна точка на дизайн. Ние предлагаме както типични обли камъни за облицовки, настилки и декорация, така и такива с по-големи размери и по-груби, тип скалисти камъни. 

 

Ето какво ще откриете в колекцията на СИМ 2007 на така популярния и предпочитан речен камък:

 

Речен камък облицовка;

Речен камък топчета;

Речен камък стъпки - малки и големи;

Горски декоративни камъни:

Морени голям речен камък;

Скален кът скали;

Декоративен сив камък за алпинеум;

 

Вижте повече в продуктовия ни каталог, в категория “Речен камък”.

 

Речният камък може да се класифицира според нюансите и размерите.

 

Според цвета - бежов, кафяв, сив, бял.

Според размерите - 5/10 см. с дебелина на плочата 1,5-2,5 см, при размери на материала 15/25 см дебелината на плочата трябва да е 3 -5 см, с размер 25/60 см дебелината на плочата е 4/6 см, а декоративният сив камък за алпинеум е със свободна дължина, като дебелината на плочата варира 10/20/30/40

 

Благодарение на изобилието от форми, размери и нюанси в земната гама, можете да придадете много различен стил в интериорното и екстериорното обзавеждане. Чудесно решение би било и комбинация от няколко различни вида речен камък.

 

Ако се затруднявате в избора, ние сме насреща за всякакви въпроси! 

Приложение

Естествените камъни са дар от природата, а като бонус - подходящи за много различни проекти. Независимо дали ще наблегнете на каменна облицовка, каменно покритие или декоративен акцент, взетото решение би било правилно. 

 

С нашата облицовка от речен камък ще усетите как водата се носи по повърхността.От друга страна, пътека от речен камък би изглеждала също толкова перфектно. Необятното приложение на облия речен камък е известен, но все пак ще ви дадем няколко конкретни идеи от които бихте могли да извлечете ползи.

 

Екстериорно оформление с речни камъни:

 

Външна облицовка - ако желаете външната част на дома ви да се отличава със стил и чар, изберете смело на естествен речен камък, а защо не и на гнайс, травертин, варовик или друг тип камък. Естетиката и стила са заложени в тези материали, така че можете и да комбинирате няколко цвята или няколко различни камъка в облицовката на стената.

Алпинеум - те са все по-често срещани сред българските градини. Позволяват на ландшафтния дизайнер  да разгърне и най-смелата си фантазия. 

Аранжировка с речен камък на двора на къща  - лесно и бързо  могат да се оформят много красиви пътеки от речен камък, които ще придадат допълнително очарование на външното пространство.

Създайте японска градина - техния типичен дизайн включва пясък и малки речни камъчета.

Интериорно оформление от речен камък:

 

Подова настилка от речен камък - изключително популярно решение, което е в крак с модните дизайнерски тенденции. Обаянието на природните материали остават своя чар завинаги в помещението с настилка от речен камък.

Облицовка на камини - малко по-различно решение, което би могло да допълни уюта, спокойствието и топлината в дома. Няма нищо по-естествено изглеждащо от камина, заобиколена от плоски речни камъни.

 

Лепенето на речен камък е сравнително лесно, а след правилно поставяне, той ще ви гарантира вечен живот. 

Цени

 

Фирма “СИМ 2007” е специализирана в продажбата, доставката и монтажа на естествени камъни за фасади и настилки - в страната и чужбина. Като лидери на пазара, можем да ви предложим конкурентни цени и да ви консултираме при избор на всякакви материали, които предлагаме в нашия онлайн магазин. Гарантираме ви, че ще получите полезни професионални препоръки относно вида и размера на камъните или плочите за реализирането на вашия проект.

 

Размерите на речния камък варират според вида му, а оттам засиви и дебелината на плочата. Всички продукти са с произход България. 

 

Крайната цена за продуктите зависи от нужното количество камък и модела, на който сте се спрели. Възползвайте се и от нашата услуга ръчна обработка на материала, с желаната форма и размер по ваш проект. 

 

За всякакви въпроси относно продуктите ни и за заявки, обърнете се директно към нас! 

Защо да закупите от нас?

Естествените камъни са вечни, а и могат да участват в много различни дизайни - класически, модерен, винтидж, както и за различни ландшафтни оформления. 

 

СИМ 2007 разполагам с голяма складова база, където поддържаме богат асортимент от каменни плочи за облицовки и настилки, както и за декорация. Ние смятаме, че всеки обект или елемент има нужда от правилните материали, за да изглежда изящно, а ние можем да ви ги осигурим.

 

Избирайки да направите покупка от нас, на дребно или на едро, вие ще получите:

 

речен камък с отлично качество;

разнообразие, с което можете да оформите обекта си по желан от вас начин;

достъпни цени на речен камък ;

бързо обслужване;

професионална препоръка;

ръчна обработка на продукти с желаната форма и размери;

доставка до адрес, както и монтаж при необходимост;

 

Ще се радваме да Ви помогнем с избора на естествени камъни за облицовка, настилки и декорации. Речният камък е популярен в строителството и архитектурата и е един от най-предпочитаните естествени камъни. Заслужава висока оценка, а инвестицията в него би била напълно оправдана.

 

Свържете се с нас, за да направите заявка за необходимото количество и модел речен камък. Можете да поръчате с директна доставка при преференциални партньорски цени и отстъпки. Работим с клиенти на дребно и на едро.