Травертин

Травертин

Същност и характеристики на травертин

Травертинът е материал, използван в строителството. Нарича се вар туф - поликристална фино зърнеста скала. Той е нещо средно между варовика и мрамора. Естественият камък травертин позволява изобразяването на невероятни ефекти в проектите за интериор и екстериор. Облицовката набира много голяма популярност в България и чужбина поради това, че може да се впише успешно във всеки класически и неокласически стил, както и в по-модерен и такъв с етно акценти. 

 

За да придобиете още по-голяма представа за същността на естествения камък, следва да разгледаме неговите основни свойства. Травертинът е много популярен в декорацията, интериора и екстериора поради следните предимства:

 
 • средна плътност 1400-1800 кг. за куб. м.;

 • устойчивост на температурни колебания;

 • малка твърдост, което позволява лесно рязане на плочите;

 • устойчивост на влага;

 • пореста структура, която варира между 2-40%, и придава звуко- и топлоизолационни свойства;

 • естествен и екологично чист материал, което позволява да се използва и в помещения, които отговарят на специални санитарни изисквания.

 • дълъг живот;

Естествени камъни от ТРАВЕРТИН

Видове Травертин

Травертин плочи от естествен камък се предлага в много различни нюанси - ще откриете както светъл травертин, така и в по-тъмни и наситени цветове. Колекцията на SIM2007 включва голямо разнообразие от модели, които са селектирани по групи:

 

 • Травертин Класик - тук сме подбрали най-добрите предложения за класически стил на травертин за стена, за под и т.н. Цветовете са светли, в нюанси, преобладаващи в бяло и бежово. Класическото винаги е стилно и модерно, така че залагайки на подобно решение, няма да сгрешите.

 • Лате - отново в същите нюанси, но с малко по-забележим акцент на плочите, травертин Лате може да допринесе за очарователния вид на вашата градина, двор или вътрешна част на дома. 

 • Травертин Медиум - включва както по-големи, така и по-малки по размери плочи, в различни нюанси. Разгледайте предложенията на SIM2007, за да придобиете по-голяма представа за моделите на Медиум травертин.

 • Травертин Микс - в тази селекция можете да намерите плочи, които комбинират няколко нюанса в една цветова гама - сиво, кафяво, бяло и т.н. По този начин би могли да се направи много интересно изпълнение на подовото пространство, на стена и други.

 • Ноче травертин - тук сме подбрали травертин облицовка в по-топли цветове. Ще намерите естествен камък травертин в бежово-кафявата гама.

 • Силвър травертин - от самото име става ясно, че тук можете да разгледате плочи в сивата гама- в комбинация от по-светли и по-тъмни нюанси. 

 • Скабела - продуктите са в различни цветове и размери на плочите, които можете да оформите по изключително интересен начин, за да създадете акцентираща фигура.

 

Нашата продуктова гама е изключително богата на цветове и дизайни, с цел да удовлетворим нашите клиенти. Стараем се да ви помогнем за реализирането на всяко ваше проектно решение в обзавеждането на къща, постройка или друг външен елемент за облицовка. Бихте могли да използвате травертин за двор,  да направите баня с травертин, да оформите външни стълби, басейн и т.н. 

 

Най-голямото предимство е, че не се налага да правите компромиси относно предпочитанията за цветове, защото можете да заложите както на бял травертин, така и на червен травертин, сив травертин, кафяв и т.н. Облицовка с травертин може да се създаде и в стила, в който желаете. Античният травертин, например, е чудесен за употреба в по-ретро дизайн.

 

Благодарение на различните размери на плочите, крайният резултат може да бъде много различен. Екипът на Sim2007 може да ви предложи големи плочи, тип стъпала, както и няколко по-малки с два-три размера от един модел, които могат да се наредят в различна форма.

Ако търсите травертин в София и района, с възможност за доставка до всяка точка на страната и в чужбина, ние от “СИМ 2007” можем да ви съдействаме за правилния избор! Работим във ваша полза и ще ви помогнем да реализирате вашия проект!

 

СИМ 2007 - качествени естествени материали за вашия двор, баня, кухня и облицовки. Потърсете ни още сега! 

Приложение

Обхватът на приложение на травертина е доста широк. Обикновено се използва нарязан, под формата на облицовъчна плочка. Те са едни от най-предпочитаните каменни плочи за облицовка и настилки. На практика, от плочи от травертин може да се изработи почти всичко. Ето и няколко предложения, с които дадена сграда или помещение могат да изглеждат изящно:

 

изработка на интериорни елементи;

цялостна облицовка на къща с травертин;

готови стъпала;

плотове от травертин;

камини, облицовани с травертин;

оформяне на различни отвори за врати и прозорци и други.

 

Ако търсите зрелищно изпълнение на проекта си, ние ви съветваме задължително да включите травертин облицовка. Гарантираме ви, че ще постигнете много добър ефект и същевременно актуален. Положителното при употребата на естествени камъни за фасади и настилки се изразява в това, че придават впечатляващ външен вид, но и се характеризират с много добри свойства на устойчивост.

 

За да постигнете здрава облицовка или издръжлив под, поставянето на травертин е от изключително значение. Трябва да се следват прецизно всички стъпки в техниката на полагане на естествения камък. 

 

Първо, тя включва правилна подготовка на повърхността (отстраняване на прах, старо покритие, ако има, мазнини, както и правилно третиране на напукани участъци). След това се грундира, полага първи слой (основа) и втори слой. На финала се полира и поставя защитна вакса, която служи като предпазен щит на повърхността от различни външния влияние - светлина, вода и други. Полираният травертин изглежда чудесно и се поддържа много лесно. 

Цени

Травертинът е естествен камък с високо качество, наподобяващ външния вид на мрамора, но се предлага на по-ниска цена. Ние, “СИМ-2007” сме фирма вносител и можем да ви предложим голямо разнообразие от дизайни и цветове турски травертин, подходящ за облицовка на стени, под и други екстериорни и интериорни области.

 

Всички продукти в колекцията на травертин се предлагат на квадратен метър или на брой плочки. Направете запитване за повече информация. Крайната цена зависи от вашите нужди. Възползвайте се и от нашата услуга ръчна обработка на материала с желаната форма и размер по ваш проект. 

 

Като лидери на пазара, работим на конкурентни цени, с опции за продажба на дребно и на едро. За дистрибутори и строителни фирми, направете запитване към нас за преференциални цени. Разполагаме с най-голямата складова база, където поддържаме големи количества травертин, както и от всички останали продукти. Работим на територията на България и също толкова успешно в Румъния, Македония и други страни от Европейския пазар.