Гранит

Гранит

Същност и характеристики

Гранитът е богатство, което датира от древни времена. Естественият камък се среща на почти всички континенти на Земята, което означава, че се добива в световен мащаб. Той е вулканична, интрузивна скала, която има гранулирана структура. Едни от най-екзотичните и разнообразни цветове на материала се добиват от държавите Китай, Финландия, Южна Африка, Индия, Турция и други. Затова и много често бихте могли да чуете, че се продава турски гранит, китайски гранит и т.н.

 

Добивът на гранит отнема доста време и е много труден процес, което води и до по-високата му цена. Парчетата гранит се получават след като различните отлагания преминат през разни взривни процедури и подлежат на рязане. Накрая се получават плочи гранит, които се дообработват и влизат в употреба в строителството

Гранитни каменни плочи

Така популярните каменни плочи за облицовки и настилки притежават отлични свойства:

 

Здравина и твърдост на скалата, която има средна плътност между 2, 65 и 2, 75 g/cm. Характеризира се с голяма сила - издържа на триене, компресия и има висока устойчивост на абразия;

Якост на натиск - при насищане с вода, параметрите са 550 кг / см2 , докато в сухо състояние е 604 кг / см2;

Дълготрайност - животът не гранита е минимум 500 години, което на практика го прави “вечен камък”;

Устойчивост на вода и влага - гранитът много трудно би могъл да абсорбира влагата, което го прави отлично решение за настилка за дворни пътеки, облицовки на сгради и други външни обекти;

богатство на текстури - камъкът е груб, неполиран (преди да се обработи) и поглъща светлина. Също така може да бъде и полиран камък със страхотен блясък, който остава забележителен ефект във всеки декоративен или друг елемент. С подобен минерал всеки дизайнер може да постигне невероятен завършек в проекта си;

устойчивост на атмосферни агенти и киселини, което прави гранитът предпочитан избор за естествен камък за фасади и настилки;

голям избор на цветове - най-масови са нюансите в сиво, но се предлага и в много други палитри;

екологичност - безопасен и екологично чист продукт, подходящ за монтаж на всички видове повърхности;

перфектна съвместимост с друг вид материали - дърво, метал, керамика и други.

Видове гранит за интериор и екстериор

SIM 2007 е лидер в продажбата на гранит, в неговото пълно изобилие. Продуктовият ни асортимент включва следните категории:

 

пясъкоструен гранит;

гранит полирани плочи и стъпала;

лющен и термолющен гранит;

 

Всички видове гранит са подходящи за интериор и екстериор на сгради, защото камъкът издържа във всякаква среда. Можете да изпозлвате гранит стъпала за плочи и настилки, както и за акцент в конкретни интериорни елементи. Голямото разнообразие от цветова палитра също няма да ограничи избора ви - при нас ще откриете бял, сив, червен и други нюанси.

 

В случай, че търсите конкретен модел, но не го виждате в нашия уебсайт, бихте могли да се обърнете директно към нас, за да ви съдействаме. Не се колебайте, на разположение сме по всяко време!  

Приложение

Гранитните плочи се използват широко в съвременното строителство. Това се дължи най-вече на издръжливостта на камъка - не се влияе от никакви външни дразнители. Той може да придаде изцяло нов облик на дадена сграда или постройка и същевременно е перфектно решение както за класически, така и за ултрамодерен дизайн. Освен това, подлежи на лесна обработка. Завършеният материал - перфектно полиран гранит, намира употреба в много направления - при производство на плотове, паметници, облицовки, стълби и в множество интериорни стилове. 

 

СИМ 2007 може да ви даде идеи за различни приложения, като например  за изработка на:

 

фасада с гранит;

гранит за настилки;

гранитни стъпала;

облицовка на ограда;

пътеки, алеи;

гранитът се използват дори и при изработката на тротоари, пътища, мостове;

интериорно оформление;

гранитни плотове и други.


Накратко, гранитните плочи могат да се използват за всякакви структурни и декоративни цели. Каквото и решение да вземете, независимо дали монтирането на външна настилка от естествен камък гранит, цялостна облицовка на къща с гранит или друго, крайният резултат ще бъде удивителен.

Цени

Фирма “СИМ 2007” е специализирана в продажбата, доставката и монтажа на естествени камъни за фасади и настилки - в страната и чужбина. Като лидери на пазара, можем да ви предложим конкурентни цени за гранит и да ви консултираме при избор на гранитни плочи. Гарантираме ви, че ще получите полезни професионални препоръки относно вида и размера им, за да реализирате успешно проекта си.

 

Размерите на естествен камък гранит варират. Имаме както по-стандартни размери (60/30), така и готови стъпала гранит с много по-големи размери. Предоставяме ви пълна свобода при избора. За нас е важно всеки наш клиент да се чувства удовлетворен и да може да закупи нужното количество материал според площта, която мисли да облицова, да поставяте като настилка, или областта, която ще декорира. 

 

В нашия уеб сайт можете да видите цените  за почти всички продукти. За останалите ще ви уведомим при запитване. Бихте могли да се възползвате и от нашата услуга ръчна обработка на материала, с желаната форма и размер по ваш проект.  

 

За всякакви въпроси относно продуктите и заявки, направете запитване към нас! 

Защо да закупите от нас?

При нас можете да намерите естествени камъни, без компромиси в качеството. Разполагаме с голяма колекция от гранит, гнайс, варовик, травертин, глиц, мрамор, павета, декоративни камъни и речен камък. 

 

Локално, развиваме дейността си, в складова база. Намира се в гр. София, ул. Околовръстен път 125. Тук поддържаме голям асортимент от гранит, полиран до перфектен блясък. Така че, ако търсите стъпала от гранит в София и района, заповядайте при нас!

 

Избирайки да направите покупка от нас, на дребно или на едро, вие ще получите:

 

гранит с отлично качество;

голямо разнообразие, от което се нуждаете;

достъпни цени;

бързо обслужване;

професионална препоръка;

ръчна обработка на продукти с желаната форма и размери;

доставка до адрес, както и монтаж при необходимост;

 

Ще се радваме да Ви помогнем с избора на каменни плочи за облицовка и настилки. Гранитът е един от най-предпочитаните естествени камъни, защото се е доказал с времето като устойчив материал с вече живот. Надяваме се да сте се убедили в предимствата му и смело да заложите на този продукт. 


Свържете се с нас, за да направите заявка за необходимото количество гранит. Можете да поръчате с директна доставка при преференциални партньорски цени и отстъпки.