Мрамор

Мрамор

Същност и характеристики на мрамора

Всеки познава мрамора, в неговия естествен вид, но той е материал, с който могат да се изобразят и уникални дизайни в интериора и екстериора. Този изящен камък е много популярен както в миналото, така и днес, защото притежава редица функционални и естетически качества. За да се разгърнат изцяло тези предимства, се изисква правилна работа при монтажа на стенната облицовка в дома, външната облицовка, полагането като подово покритие и т.н. 


За целта има определени правила и стандарти за справяне с тази задача. Ако не бъдат спазени, може да настъпи деформация на повърхността, както и промяна в цвета и текстурата на естествения камък. Трябва да се обърне внимание при инсталирането - целта е да се постигне равна повърхност, както и качествено фугиране. Оттам следва и правилна грижа за естествените каменни плочи.

Видове мрамор и приложение

Свойствата на мрамора са изключителни, като сред най-значимите са:

 

каменни плочи за облицовки и настилки с ненадминат дизайн и широка гама от цветове;

Абразивност, която варира от 0.4 до 3.2 g / cm2;

Устойчивост на вода и влага - запазва първоначалния си облик, дори при многократна промяна на условията във външната среда, силен дъжд, градушки и снегове;

Висока якост, която прави материала силно устойчив на удари и механични въздействия;

Устойчивост на студ - изключително издръжлив материал, който няма да се разруши, дори при настъпване на множество цикли на замръзване и размразяване;

Незапалим материал;

Лесна обработка;

Екологично чист продукт - мраморът е естествен природен материал, който отговаря напълно на условията екологичност;


 

Видове мрамор

Видовете мрамор, които се предлагат като строителни материали, обикновено са с перфектна гладка повърхност, чрез която придават стил, елегантност и очарования на всеки детайл, където са монтирани. 

 

В колекцията на СИМ 2007 ще откриете множество разновидности на мраморните камъни както цветово, така и по отношение на дизайна:

 

Мрамор Емперадор лайт плочи, дарк плочи;

Палисандро стъпала и сет;

Валенсия сет и валенсия мраморни стъпала;

Мрамор Тундра грей и дарк;

Хермес блу плочи;

Хермес грей плочи;

Арабескато плочи;

Палисандро плочи;

Валенсиа плочи, сет и стъпала;

Мрамор пирамиди плочи;

Мрамор пирамиди стъпала;

 

Всички продукти се отличават с ненадминато качество, с произход Турция или Египет. Т.е. при нас можете да намерите турски мрамор и египетски мрамор, в различни цветови палитри - сив, кафяв, бял и бежов. Интересното при мраморните плочи или мраморните стъпала е, че цветовете са някак преливащи се в няколко нюанса на един и същи тон. Точно тази визия създава още по-зашеметяващ ефект във външното или вътрешното оформление. 

 

В случай, че сте решили да добавите красив акцент с мраморни плочи във вашия проект, направете запитване към нас. Ние ще Ви отговорим във възможно най-кратък срок. Изпълняваме поръчките си бързо и отговорно към всеки наш клиент.

 

Приложение

 

Въпреки изобилието от други съвременни материали, мраморът изглежда много хармонично в различни стилове. Среща се и в много богати нюанси, които могат да удовлетворят всяко изискване и предпочитание за цвят. Използва се широко в строителството и ремонтните дейности, като например за създаване на кухненски плотове, мраморни стъпала, мраморни подове, декориране на помещения, за стенни облицовки, фасади и други. 


Мраморът намира широко приложение в строителството, декорацията и ландшафтния дизайн. На практика може да се използва там, докъдето стига въображението на дизайнера, подобно на всеки друг естествен камък - гнайс, варовик, травертин и други.

Най-честата употреба на материала е при:

 

облицовка на къщи и на други сгради;

подово покритие в интериора и екстериора;

оформяне на пътеки;

мраморни стъпала;

облицовка на водопади и фонтани;

оформяне на декоративни кътове;

мраморни кухненски плотове;

интериорна декорация на стени от мрамор и други;

 

Най-общо казано, ако решите да направите каквато и да е облицовка от мрамор, настилка или декорация, няма да сгрешите. Мраморните плочи  са строителен материал с множество предимства - здравина и устойчивост на всякакви външни влияния и не на последно място - разкриват изящна естетическа красота с ненадминат блясък.

Цени

Фирма “СИМ 2007” е специализирана в продажбата, доставката и монтажа на естествени камъни за фасади и настилки - в страната и чужбина. Като лидери на пазара, можем да ви предложим конкурентни цени и да ви консултираме при избор на мрамор. Гарантираме ви, че ще получите полезни професионални препоръки относно вида и размера на всеки модел мраморни плочи и стъпала, за да реализирате успешно и бюджетно Вашия проект.

Вижте каква богата мраморна колекция сме Ви подготвили, като посетите нашата страница “Продукти”. Размерите на естествен камък мрамор варират от малки плочи, до такива с големи размери и цели стъпала. Продуктите се предлагат на линеен или квадратен метър. Направете конкретно запитване относно цените за мрамор на избрания модел!

Крайната цена за продуктите, които предлагаме, зависи от необходимото количество и модела, на който сте се спрели. Възползвайте се и от нашата услуга ръчна обработка на материала, с желаната форма и размер по ваш проект.

Свържете се с нас, за да направите заявка за необходимото количество мрамор. Можете да поръчате с директна доставка, при преференциални партньорски цени и отстъпки. Приемаме поръчки на дребно и на едро. Ние ще се постараем да доставим максимално бързо поръчаните стоки до адрес. 

 

Защо да закупите от нас?

Естествените камъни за облицовки и настилки предлагат изобилие от размери, цветове и дизайни. СИМ 2007 разполага с голяма складова база, където се стремим да поддържаме голям и разнообразен асортимент от камък варовик, подходящ за приложение в много области в дома, вилата, въ външни пространства и т.н. 

 

Избирайки да направите покупка от нас, на дребно или на едро, вие ще получите:

мраморни плочи или стъпала с отлично качество;

голямо разнообразие от продукти;

достъпни цени на мрамор;

бързо обслужване;

безплатна професионална препоръка;

ръчна обработка на продукти с желаната форма и размери;

доставка до адрес, както и монтаж при необходимост;

 

Ще се радваме да Ви помогнем с избора на каменни плочи за облицовка и настилки. Мраморът е един от най-предпочитаните естествени камъни, които заслужават да бъдат включени във всеки бъдещ проект. Надяваме се да сте се убедили в предимствата на материала и смело да заложите на този продукт.

Фирма СИМ 2007 е на Ваше разположение за поръчки, доставка, монтаж, ръчна обработка или професионална консултация за облицовки и настилки от естествени камъни. Потърсите ни, ако се колебаете между вида камък, количеството или желаете да обсъдите вижданията си по проекта!

Ние работим за Вас!