Глиц

Глиц

Същност и характеристики на глиц

Естествен камък глиц е материал, чиято повърхност е била отчупена, с цел да разкрие един по-интересен груб и релефен пласт. Създаването на този ефект е една от най-характерните черти на глица, който обикновено се постига трудно извън природата. Глиц камъкът е още очукан гнайс


Обработката на подобни естествени камъни за облицовки и настилки се прави ръчно върху лицевата страна на плочката. От друга страна, гърбът е гладко калибриран, което позволява лесен и бърз монтаж. Моделите, които са обкантени с ефект “чукнати ръбчета:”, придават декоративен вид на всяка тухла. Релефният лицев вид прави така, че всяка една шарка или нюанс на цвета да изпъкне. Според дълбочината на очукването, ефектът е по-слаб или по-силно изразен

 

Оформен камък глиц

Изработен в разнообразни земни тонове, каменните плочи от глиц са добро решение за ремонт на всякакви частни домове и постройки. Глиц настилките, както и глиц облицовките разкриват една ненадмината природна красота, която оставя след себе си усещане за добър вкус, класа и силна естетика.  

 

Глиц плочите се характеризират със следните особености:

 

 • имат изключителен облик, благодарение на неравномерната си дебелина, триизмерна повърхност и уникалността на всяка плочка;

 • придават текстура на повърхността;

 • лесен начин за комбиниране с други детайли, цветове, размери и камъни;

 • дълъг живот, благодарение на здравината на глица;

 • широко приложение;

 • устойчивост на влага и топлина;

 • достъпна цена;

 

Относно поставянето на стената, облицовъчният камък може да бъде залепен плътно - без фуга или с фуга. Преценката зависи изцяло от гледна точка на предпочитанията за естетика на клиента. По-важното е да се постигнат равни разстояния между плочките, като за целта трябва да се използват ограничители. По този начин се постига желаната равномерна симетрия.  


Добре е да се наблегне и на добрата подготовка на основата. Каменните плочи трябва да бъдат много добре измити, а повърхността да се грундира прецизно. Целта е да се избегне пропускането на прахови частици при лепенето. За перфектен завършек на облицовката, винаги почиствайте остатъчния циментов разтвор или фугираща смес навреме (преди да фугирате и след това). Подходящо е да се използва телена четка. Ако спазвате всички тези условия, ще постигнете един перфектен завършек с изумителен изглед.

Видове глиц

Видовете глиц се различават най-вече по външен вид и размер на плочите. Също така на обработка глиц подлежат естествените камъни като варовик, мрамор, травертин и други. Всеки модел притежава своя индивидуалност, свойства и характерни черти. Изборът на клиента зависи от различни фактори, като площ на обекта, лични вкусови предпочитания, място на приложение, както и определен бюджет.

 

В уебсайта на SIM 2007 ще откриете голяма гама глиц продукти, на добри цени и с високо качество. Някои от глиц облицовките, които ви предлагаме, се:

 

 • Травертин ноче глиц, класик травертин глиц, бял и силвър травертин глиц, травертин сплит фейс, травертин тухли;

 • Глиц мрамор - бял, червен, жълт, египетски мрамор;

 • Глиц варовик, врачански варовик глиц, египетски варовик, тухли варовик;

 • Глиц пирамиди.

 

С глиц, оразмерени каменни плочи, се подгответе за много красиви и стилни предложения, които са подходящи и за най-изтънчения дизайн. 

Приложение

Глиц облицовките и глиц настилките изглеждат съвършено и са подходящи за почти всеки дизайн на дома, вилата, в градината и т.н. Най-широкото им приложение днес е за вътрешни и външни облицовки, докато в миналото този тип обработки на основата се е използвала предимно в рустикалния стил. 

 

Има сравнително много предложения, където бихте могли да използвате глиц: