Лунен камък

Характеристики

Код: 10151
Цена: Направи запитване
Размер: 10/20 и 20/40 cm
Страна на произход: Турция
продукта се предлага на Тон

Направи запитване

Описание

Изграждане на алпинеум от естествени камъни

Ролята на камъка в градината е много ценена от естетическа гледна точка. Той винаги е бил един атрактивен акцент в ландшафтния дизайн. Чрез красивите естествени скали могат да се постигнат много уникални решения в областта на озеленяването и ландшафтната архитектура. Най-известните и предпочитани решения са направа на алпинеуми и скални кътове в градината.

Алпинеуми в миналото са се създавали на места, където се срещат скали и камъни в естествения пейзаж, в близост до дворовете.

Растителността, която трябва да изпълва пространството между камъните в алпинеума, трябва да е добре подбрана от специалист - озеленител. Той трябва да е добре запознат с декоративните качества, хабитуса (външен вид) и размерите, които достигат различните видове алпинеумни растения. Главно в скалните пространства се използват видове многогодишни растения, рядко едногодишни, които трябва да се подменят ежегодно. 

Съществуват и много видове семена на цветя за алпинеум.

При построяването и изграждането на скалните кътове и алпинеумите, могат да бъдат използвани камъни и скални късове, ако има такива подходящи на терена. Декоративни  камъни са  тези,  които имат пукнатини от времето и тези пукнатини и вдлъбвания, са идеална среда за развитие на алпинеумните растения.

Алпинеум в паркова среда изграден от сукулентиКамъните и скалите, се вкопават само частично така, че да не изглеждат изкуствено заровени. По-голямата част от обема на камъка трябва да бъде под повърхността на почвата. Може да разположите камъните както в равните места, така и върху наклоните и скосяванията на моделирания предварително терен.

Почвата за нашата каменна градина трябва да е добре дренирана, да не се получава задържане на влагата, което може да доведе до загниване на растителността. Добре подбраната алпинеумна растителност, не изисква богата на хранителни вещества почва, защото тези видове издържат на множество промени, както на суша, така и на преовлажняване.

Растителността се засажда между каменното пространство или в пукнатините на скалите. При подбора на растителността, трябва да се избягват видове достигащи голяма височина и размери.

 

Трябва да съчетаете растенията, така че да се постигне декоративен ефект през всички сезони от годината. Това се постига чрез използването на цъфтящи растения, листнодекоративни, с красива есенна окраска на листата и клонките, подбиране на джуджести растителни форми и други широколистни и иглолистни представители.

За направата на една красиво изглеждаща каменна градина, не е задължително терена да е оформен и издигнат. Това може да се постигне и при равен терен, с различни по големина камъни и декоративна растителност. Каменните градини са един от шедьоврите на градинско парковото изкуство.

Скален кът с плочопътека на тревна фуга и воден ефектМного подходящи растения за алпинеумите и скалните градини са повечето сукуленти, които са много издръжливи и не изискват постоянна поддръжка. Широколистни видове, подходящи за алпинеум са японската дюля, някои форми на  бадема Amygdalus communis, дланевидния японски клен, глога, дойцията, чашкодряна, жасмина, калината, спиреите и други.

От вечнозелените растения хамеципарис обтуза (нисък), клека, бербериси, калуната, ериката, махонията, рододендроните, аукубата и други. Подбора на видовия състав при направата на скалните градини и алпинеуми трябва да се извърши от професионалист - озеленител или ландшафтен архитект.

Тези градини разнообразяват и придават една уникалност на зелената площ.

Лунният камък има магическо значение и носи добра енергия. Мнозина решават да го внесат в дома си под формата на декоративен елемент. Естественият камък може да се постави в интериора и екстериора почти във всяко кътче, в което пожелаете. 

 

Предлага се в размери 10/20 см и 20/40 см и има уникална визия. Страната, от която се добива, е Турция. Можете да закупите желаното количество на тон.

 

СИМ2007 - декоративни камъни за интериорна и екстериорна среда. Цени като от производител. Отстъпки за дистрибутори и строителни фирми. 

 

Подобни Продукти