Най-срещаните въпроси

Вижте

Трябва ли да импрегнирам каменните плочи?
След като се положат каменните плочи е хубаво да се почистят и да изсъхнат добре. Желателно е да се импрегнират с подхoдящ импрегнант. На пазара се предлагат няколко вида импрегнанти предназначени специално за импрегниране на каменни облицовки. Едни от тях проникват в дълбочина на материала, предпазват го за година-две срещу проникване на влага – с това и от разрушаване вследствие на замръзване на вода през зимата. Тази импрегнация трябва периодично да се подновява след посочения период. Дълбоко проникващите препарати почти не оставят блес¬тящи сле¬ди вър¬ху повърхността на каменните пло¬чи, но определено подчертават структурата и правят цветовете по-ярки, а облицовката като цяло по-красива. Други импрегнанти придават на повърхността видим блясък, което до известна степен нарушава естествения вид на каменното покритие. Импрегнанти могат да се намерят с матов ефект и мокър ефект. За повече инфо моля посетете сайта на нашите колеги и специалисти в областта: https://bb-ltd.eu/
С какво да залепя каменните плочи?
Облицовъчните плочи, включително и при настилка на пътеки и алеи, се залепват върху предварително отлята армирана бетонна основа. Плочите се залепват с цименто-пясъ¬чен разтвор, приготвен в съотношение 1:3 или по-добре 1:2. На пазара се продават и специални лепила за каменни облицовки, които съдържат и съставки, подобряващи лепилните качества на разтвора. Те обаче са и доста по-скъпи. Най-честият случай е настилката да се прави върху вече остарели бетонни повъ¬рхности, при които свързването меж¬ду пресния циментов разтвор и стария бетон не е достатъчно здраво. Затова първото, което трябва да се направи, е повърхността да се измие възмож¬но най-добре, за да се почисти и напъл¬но обезпраши, а естествените пори на повърхността да се отворят.
Как се полагат каменните плочи?
Особени тънкости при самото полагане и залепване на плочите няма. Те се полагат върху предварително разстлан цименто-пясъчен разтвор. Тънкостта тук е в гъстотата на разтвора. Когато е прекалено рядък, камъните лесно потъват в него, по-трудно се подравняват, а разтворът лес¬но избива през фугите и зацапва повърхността на плочите. При прекалено гъст разтвор плочите по-трудно се наместват на желаната дълбочина и може да не залепнат достатъчно здраво. Плочите се причукват с чук, докато потънат до необходимото ниво, а то се контролира от дълъг алуминиев мастар. Нивото на настилката се определя предварително по най-високите точки на основата, като временно се залепват реперни плочки, по които се определя нивото на останалите. Разполагането на отделните плочи се съобразява с формата и големината им с оглед помежду им да не остават прекомерно широки фуги. За краищата на настилката се подбират плочи с равни кантове. те може да се оформят чрез очукване (при пясъчниците) или рязане.
Имате ли майстор който може да монтира закупените от Вас плочи?
Фирма СИМ 2007 ЕООД се занимава с търговия на естествени материали от дълги години и може да Ви сигури едни от най-добрите майстори на пазара.
Как мога да превозя закупената стока?
Закупената от Вас стока се товари на ръка или с мотокар от наш служител в зависимост от количеството. Ако не разполагате с превоз такъв може да Ви бъде осигурен за всякакво количество и до всяка една точка в България, Европа и света. За София разполагаме с камион с кран който също така разтоварва тежките палета и Ви спестява много време и усилие.

Транспорт и каменари – най-важното! Монтаж на каменни плочи. Качествени и разнообразни материали. Майстори, каменари за полагане на каменни плочи за облицовка и настилка от естествени материали. За лепене на естествен камък върху цокъла на къщата е важно да се използва гъвкаво лепило за плочки. За да може да обира евентуални температурни разширения. Качеството на лепилото от съществено значение, защото плочите ще бъдат изложение на атмосфертните условия. Неоформени каменни плочи, оформени каменни плочи, павета, плочи за тревна фуга и др. Монтажисти гранит, варовик, гнайс</а>, мрамор. Градинари за декорация на градини, пътеки, алеи, интериорни и екстериорни дизайнери и др. Как се поставят каменни плочи за пътеки. Импрегнация на естествените материали. Транспор на каменните плочи до по-малки градове и села. Превоз Европа. Морски транспорт. Контейнер 22т. и камион 24т. Бърза доставка до всяка точка на България от 1 до 3 работни дни. Ние осигуряваме най-важното: Транспорт и каменари! 

Импрегниране. Търсите най-добрите материали за импрегнация? Нашите колеги ще Ви помогнат с най-голямо удоволствие: ВВ ЕООД (bb-ltd.eu)

 

transport i kamenariтранспорт и каменариmaistor kamenari