Вижте всички продукти от категория "Мрамор"

Малки камъчета информация:

Мраморът е метаморфна скала, която произлиза или от калцит, или от доломит. Уникалността на външният им вид и дълговечността на материала, породена от неговата стабилност и резистентност, налагат мрамора като всеобразна скала за всичко. Приложението му варира в различни сфери на бита - като се започне от стъкларска обработка и производство и се стигне до огнеупорната индустрия, производството на вар и цимент, облицовка и декорация. Значителни находища на мрамор в България има в Странджа, Пирин, Рила и Берковска местност.

Колкото до самата красота на скалата - за нея може да съдим по името. ''Мрамор'' е гръцка дума и означава ''блестяща скала.''

ОТ ГАЛЕРИЯ "МРАМОР"

  • Снимка на интериорна декорация с жълт гнайс
  • Примерна снимка на пътека от стандартни сиви гнайсови плочи "Бетон" от СИМ-2007 София

Отговаряме бързо на запитвания и заявки

Мрамор за облицовка и настилка. Плочи ”Волакас”, ”Кристалина”, ”Тилос” и др.
Мраморът е метаморфна скала, изградена от калцит или доломит (последните се наричат доломитни мрамори). Оцветяването варира от чисто бяло до всевъзможни нюанси на цветовете. Мраморните скали се образуват при метаморфизъм на варовици и доломити.
Големи европейски находища: Италия, Гърция, Франция и Норвегия.
В България мрамор се добива в планините Рила, Родопи, Странджа, Пирин и Берковска.
Приложение: в бита – за облицовка, мозайки, производство на цимент и вар. В скулптурата, в огнеупорната, стъкларската и металургичната промишленост.