Вижте всички продукти от категория "Варовик"

Любопитно:

Варовикът е седиментна скала и е един от най-масово предпочитаните типове камъни в строителството, външното и вътрешното обзавеждане и декорация. Безспорно варовикът е една от класическите облицовки що се отнася до нашите географски ширини. Това се дължи не само на естетическите му качества, а и устойчивостта и лесната обработка на материала. Известен е като "врачански камък."

Правилният избор и монтаж на варовиков камък могат да допринесат за създаването на минималистична и автентична атмосферичност в дома или градината Ви.

ОТ ГАЛЕРИЯ "ВАРОВИК"

  • Снимка на интериорна декорация с жълт гнайс
  • Примерна снимка на пътека от стандартни сиви гнайсови плочи "Бетон" от СИМ-2007 София

Отговаряме бързо на запитвания и заявки

Варовикът е едно чудесно решение, както за интериорен, така и за екстериорен дизайн. Най-популярният камък в България, който се използва за изработването на первази, шапки, чела и стъпала. Изключително лесен за обработка и монтаж. Тъй като варовикът е бял на цвят е почти задължително да бъде импрегниран за да запази красотата и блясъка си.Чрез импрегнация камъкът се запечатва и остава като нов. Рустиката и глицът са изключително подходящи плочи за интериорни решения: камини, комини, декоративни стени, ниши и др. Поради релефната си структура придобива голям ефект ако стената бъде осветена от пода или тавана. Полираните плочи са подходящи за външна облицовка, фасади на сгради и частни къщи. Най-разпространен размер са плочи 30/60 с дебелина 2см. Още повече могат да бъдат изработени и плочи по размери на клиента за сух монтаж.
От варовик също така могат да бъдат издялкани и парчета за декоративна зидария. Ефектът е все едно стената е изградена от зидария. Още повече варовикът е изключително приятен материал за работа и може да се обработи в каменни блокове. С тях могат да бъдат изградени стени и огради с размери по желание на клиента. Термо лющените плочи от варовик са подходящи за настилка на пътеки, алеи и площадки. Поради обработката си предпазват от хлъзгане през зимата и при мокро време. Могат да бъдат с размери и дебелина по желание на клиента. От варовик могат да бъдат изработени и павета.