Taking too long? Close loading screen.

Най-срещаните въпроси

Вижте

Трябва ли да импрегнирам каменните плочи?
След като се положат каменните плочи е хубаво да се почистят и да изсъхнат добре. Желателно е да се импрегнират с подхoдящ импрегнант. На пазара се предлагат няколко вида импрегнанти предназначени специално за импрегниране на каменни облицовки. Едни от тях проникват в дълбочина на материала, предпазват го за година-две срещу проникване на влага – с това и от разрушаване вследствие на замръзване на вода през зимата. Тази импрегнация трябва периодично да се подновява след посочения период. Дълбоко проникващите препарати почти не оставят блес¬тящи сле¬ди вър¬ху повърхността на каменните пло¬чи, но определено подчертават структурата и правят цветовете по-ярки, а облицовката като цяло по-красива. Други импрегнанти придават на повърхността видим блясък, което до известна степен нарушава естествения вид на каменното покритие. Импрегнанти могат да се намерят с матов ефект и мокър ефект.
С какво да залепя каменните плочи?
Облицовъчните плочи, включително и при настилка на пътеки и алеи, се залепват върху предварително отлята армирана бетонна основа. Плочите се залепват с цименто-пясъ¬чен разтвор, приготвен в съотношение 1:3 или по-добре 1:2. На пазара се продават и специални лепила за каменни облицовки, които съдържат и съставки, подобряващи лепилните качества на разтвора. Те обаче са и доста по-скъпи. Най-честият случай е настилката да се прави върху вече остарели бетонни повъ¬рхности, при които свързването меж¬ду пресния циментов разтвор и стария бетон не е достатъчно здраво. Затова първото, което трябва да се направи, е повърхността да се измие възмож¬но най-добре, за да се почисти и напъл¬но обезпраши, а естествените пори на повърхността да се отворят.
Как се полагат каменните плочи?
Особени тънкости при самото полагане и залепване на плочите няма. Те се полагат върху предварително разстлан цименто-пясъчен разтвор. Тънкостта тук е в гъстотата на разтвора. Когато е прекалено рядък, камъните лесно потъват в него, по-трудно се подравняват, а разтворът лес¬но избива през фугите и зацапва повърхността на плочите. При прекалено гъст разтвор плочите по-трудно се наместват на желаната дълбочина и може да не залепнат достатъчно здраво. Плочите се причукват с чук, докато потънат до необходимото ниво, а то се контролира от дълъг алуминиев мастар. Нивото на настилката се определя предварително по най-високите точки на основата, като временно се залепват реперни плочки, по които се определя нивото на останалите. Разполагането на отделните плочи се съобразява с формата и големината им с оглед помежду им да не остават прекомерно широки фуги. За краищата на настилката се подбират плочи с равни кантове. те може да се оформят чрез очукване (при пясъчниците) или рязане.
Имате ли майстор който може да монтира закупените от Вас плочи?
Фирма СИМ 2007 ЕООД се занимава с търговия на естествени материали от дълги години и може да Ви сигури едни от най-добрите майстори на пазара.
Как мога да превозя закупената стока?
Закупената от Вас стока се товари на ръка или с мотокар от наш служител в зависимост от количеството. Ако не разполагате с превоз такъв може да Ви бъде осигурен за всякакво количество и до всяка една точка в България, Европа и света. За София разполагаме с камион с кран който също така разтоварва тежките палета и Ви спестява много време и усилие.

Майстори за полагане на каменни плочи за облицовка и настилка от естествени материали. Неоформени каменни плочи, оформени каменни плочи, павета, плочи за тревна фуга и др. Монтажисти гранит, варовик, гнайс, мрамор. Градинари за декорация на градини, пътеки, алеи, интериорни и екстериорни дизайнери и др. Как се поставят каменни плочи за пътеки. Импрегнация на естествените материали. Транспорт България. Транспорт на каменните плочи до по-малки градове и села. Транспорт Европа. Морски транспорт. Контейнер 22т. и камион 24т. Бърза доставка до всяка точка на България.